Χάρτης Νήσου Λευκάδας

Το νησί της Λευκάδας

Πήρε το όνομά της από τον Λευκάτα. Στο νότιο άκρο του νησιού βρίσκεται το ακρωτήρι της Λευκάτας (Κάβο Δουκάτο ή Πήδημα Σαπφώς) με τους χαρακτηριστικούς απόκρημνους βράχους. Εκεί ήταν και ο Ναός του Απόλλωνα. Η Βασιλική είναι το νοτιότερο χωριό του νησιού απέναντι από την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά. Συνδέεται ακτοπλοϊκά καθημερινά με Κεφαλλονιά-Ιθάκη.

Η Βασιλική είναι ένα γραφικό ψαροχώρι και παραθεριστικό κέντρο της νοτίου Λευκάδος. Ο κόλπος της Βασιλικής είναι πασίγνωστος για τους λάτρεις του windsurf σε όλη την Ευρώπη καθώς λειτουργούν και σχολές για το άθλημα.

Η Λευκάδα έχει εύκολη πρόσβαση από της Ακαρνικές ακτές μέσω της πλωτής γέφυρας. Μπορείτε να έρθετε στη Λευκάδα με το αυτοκίνητο σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε πλοίο, με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο του Ακτίου ή με το ΚΤΕΛ.

Τοποθεσία

Τα διαμερίσματα βρίσκονται 350 μέτρα από το γραφικό λιμανάκι του χωριού στη Βασιλική, 250 μέτρα από την παραλία, 38 χλμ από την πρωτεύουσα του Νομού Λευκάδας και 20 χλμ από το Νυδρί.
Απέχουν περίπου 5 χλμ από την γραφική πλαζ Αγιοφίλι και 9 χλμ από τις ξακουστές πλαζ Πόρτο Κατσίκι και Εγκρέμνους. Επίσης το ακρωτήριο Λευκάτας βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ.


Τα διαμερίσματά μας

Δωμάτια
Δωμάτια

Εξωτερικοί χώροι
Εξωτερικοί Χώροι